Yesterday, I faced a wired yet crazy issue. My machine has a bit freshly installed windows 7 and so while running web site hosted on local IIS, I was getting a pretty plain asp.net pages without CSS and Images being loaded properly.

After a little investigation, it appears to be a problem with Windows feature installation. All you have to do is run ‘optionalfeature’ command and make sure ‘Static Content’ option is checked.

Windows Features - Static Content

Hope this would help you, if you face similar kind of issue.






17 Comments

Anonymous · April 3, 2012 at 11:19 am

Thanks a bunch!
I had the same problem here.

Anonymous · June 22, 2012 at 2:53 pm

Works well, also in Win2008r2 Enviroment(Server Manager)!

Thx!

Anonymous · September 14, 2012 at 1:42 pm

After a billion complex answers, this was the one – and I’d not gone back to check what needed installing, silly me!

Anonymous · November 20, 2012 at 10:54 am

Spot on. All other articles wasted time!

Anonymous · December 4, 2012 at 11:57 am

Good job! I spent a lot of time trying to solve this problem.

Congratulations!

Anonymous · December 20, 2012 at 4:49 am

worked great! you saved me a reinstall!

Sriniwas · May 13, 2013 at 4:02 am

Did Work!!! Solution…exactly what I’m looking for. Thank you.

Deepak Khemchandani · May 30, 2013 at 6:59 am

thnks dude!! god bless uu…

Usman Ali · June 10, 2013 at 7:02 am

Thanks g! Adil bhai, its working.

mithun khatri · July 20, 2013 at 3:05 pm

Static content is checked.. but still facing the same problem..
help!!

    elie · July 21, 2015 at 12:49 pm

    hello,I’m having the same problem. Did you found a solution ?

hamza · January 25, 2014 at 5:27 pm

thank you a lot man ,Good job dude !!!!

safdar · February 27, 2014 at 6:48 am

thank you so much.. i was looking the same problem

Sivalingaamorthy Subramaniam · June 4, 2014 at 12:17 pm

Thanks, this solved my problem.

Eurico Sapalo · August 9, 2014 at 5:25 pm

thank you so much.. i was looking the same problem and this helped me

kuralew · March 28, 2015 at 12:04 am

Thanks man.

css - C#/IIS/MVC: Static Conetent not loading on different environments - c++ · January 17, 2016 at 7:47 am

[…] looked @ static content alternative in iis, seen here: https://www.adilmughal.com/blog/2011/11/iis-7-not-loading-css-and-image/ it’s iis-wide alternative rather […]

Leave a Reply to hamza Cancel reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *